Puheenjohtajan katsaus vuoteen 2015

1.2.2016

Helsingin Edistyskokoomuksella on takanaan aktiivinen toimintavuosi 2015 ja nyt kun vuosikokous kolkuttaa ovelle, on syytä hieman katsoa mitä saimme aikaan.

HEK ei toden totta ole pöytälaatikkoyhdistys, sillä olemme järjestäneet lukuisia tapahtumia pitkin vuotta 2015. HEK on tapansa mukaan järjestänyt ”isomman” tapahtuman keväisin ja syksyisin. Pohdimme vuoden 2015 tapahtumissa niin joukkovoiman vaikutuksia kuin EU-politiikkaa. Tapahtumat olivat suosittuja ja saimme niistä hyvää palautetta. Myös afterworkit ovat koonneet onnistuneesti politiikasta kiinnostuneita yhteen rennommissa merkeissä, samoin uusien jäsenten ilta ja edistysklubit. Ennakkoluulottomasta ja edistyksellisestä tapahtumatuotannosta kertoo parhaiten ehkäpä se, että järjestimme alkoholipoliittiset rapujuhlat, joista ei vauhtia puuttunut.

Eduskuntavaalit pitivät HEK:kiläisiä kiireisinä, mutta puhtia riitti myös tapahtumien järjestämiseen, kannanottoihin ja yhdistyksen kehittämiseen. Olemme saaneet paljon uusia jäseniä vuonna 2015 ja kiinnitimme erityistä huomiota, että tuoreet kasvot pääsevät mukaan toimintaan. HEK:istä on kasvanut yksi Helsingin suurimmista paikallisyhdistyksistä. Asiakysymyksissä kantaa otimme mm. TTIP-sopimukseen ja robotisaatioon Helsingissä.

Toteutimme vuonna 2015 jäsenillemme kyselyn, jonka yllättävänä tuloksena oli, että HEK:n tulisi jatkossa kiinnittää enemmän huomiota mm. kaupunkipolitiikkaan. Vuonna 2015 HEK:n tapahtumissa pohdittiin laajempia yhteiskunnallisia teemoja, mutta ehkäpä tuleva vuosi painottuu vahvemmin nimenomaan helsinkiläisiin asiakysymyksiin. Jäsenten toiveita HEK:n hallitus kuuntelee herkällä korvalla.

HEK valitsee pian uuden hallituksen itselleen. Vuosikokous järjestetään 18.2.2016. Toivotan kaikki HEK:n toiminnasta ja edistyksellisestä kokoomuspolitiikasta kiinnostuneita tulemaan mukaan. Tekemistä löytyy ihan varmasti kaikille halukkaille!

Kimmo Parhiala
HEK hallituksen pj 2015