Kannanotto: Perussuomalaisten lopetettava isien syrjintä

13.10.2016

Sosiaali- ja terveysministeriössä valmistellaan lakeja, jotka liittyvät aiemmin säädettyyn tasa-arvoiseen avioliittolakiin.

Nyt lausuntokierroksella on luonnos hallituksen esitykseksi mm. sairausvakuutuslain vanhempainpäivärahasäännöksiä koskien. Esitykseen olivat jo tulossa pykälät, joilla miesparit asettuisivat samaan asemaan naisparien ja heteroparien kanssa, mutta ilmeisesti perussuomalainen sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila veti hätäjarrusta: miesten oikeus vanhempainvapaisiin riippukoon äidistä. Pelkille miehille ei oikeuksia kuulu.

Kyse ei ole pelkästään miespareista. Kyse on myös yksinhuoltajaisistä. Heillekään perussuomalainen ministeri ei oikeutta vanhempainvapaisiin antaisi. Äiti on oltava – jos tämä vaikka sitten on kuollut synnytykseen, niin sen ikävämpi isälle.

Eikä tietenkään vain isälle, vaan myös ja ennen kaikkea lapselle. Vanhempainvapaa mahdollistaa vanhemman läsnäolon silloin kun lapsi on pieni. Se on lapsen eduista suurimpia. Jos ei äitiä ole, niin olkoon sitten myös vailla isää – niinkö perussuomalaiset asian näkevät?

Helsingin Edistyskokoomus ry. pitää ministerin antamaa poliittista ohjausta ja sen lopputulosta yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon vastaisena, miehiä syrjivänä ja lapsen etua törkeästi loukkaavana.

Perussuomalaisilla on vielä hetki aikaa korjata virheensä, ennen kuin vievät luonnoksen valtioneuvoston esittelyyn. Valmistelussa voidaan vielä korjata siinä syntyneet virheet. Luulisi arvokonservatiiveillekin lapsen edun olevan arvo. Ja miesten syrjinnän ongelma.

Mikäli esitys kuitenkin tulee valtioneuvostoon nykyisessä yhdenvertaisuutta halventavassa, miehiä syrjivässä ja lapsen edun vastaisessa muodossaan, ei Kokoomuksen tule sitä hyväksyä.

 

Helsingin Edistyskokoomus ry:n hallitus

 

Lisätiedot:

Puheenjohtaja Joonas Junttila +358 50 409 1189

Hallituksen jäsen Kalle Salava +358 41 545 7117