Kannanotto Olli Immosen facebook-päivityksen johdosta

28.7.2015

Perussuomalaisen kansanedustajan Olli Immosen facebook-päivityksestä lähtenyt kohu on muodostumassa kolean kesän suurimmaksi puheenaiheeksi. Kohu alkoi, kun Immonen kirjoitti Norjan Utøyan tragedian vuosipäivän aikoihin päivityksen, jossa kehotettiin taisteluun monikulttuurisuutta vastaan, ja joka aatteellisesti on silmiinpistävän samankaltainen joukkomurhan suorittaneen henkilön manifestin kanssa.

Helsingin Edistyskokoomus (HEK) pitää Immosen kirjoituksen sisältöä vastenmielisenä ja tyyliä kansanedustajalle sopimattomana. Myös kirjoituksen tarkoitus on jäänyt epäselväksi, koska Immonen itse ei ole sitä selventänyt. Painotamme, että Suomessa ei ole ”taistelijoita” tai ”vihollisia”, vaan erilaisia ihmisiä. Avoimuus ja kansainvälisyys ovat maamme menestystekijöitä. Kaikkien ihmisten ihmisarvon kunnioitus on suurta suomalaista kansanviisautta.

Hallituspuolueen kansanedustajilla on vastuu seistä sanojensa takana ja kertoa selvästi omat kantansa liittyen politiikan eri sisältöihin. On riittämätöntä, että kansanedustajan sanomisia puidaan julkisuudessa nuorisojärjestön puheenjohtajan johdolla. Perussuomalaisten tulee puolueena irtisanoutua rasismista ja eri väestöryhmiin kohdistuvasta syrjinnästä.

Helsingin Edistyskokoomus

Lisätietoja:

Hallituksen puheenjohtaja
Kimmo Parhiala
p. 040 846 9446
Hallituksen varapuheenjohtaja
Kalle Salava
p. 041 545 7117
hallitus@edistyskokoomus.fi